ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Τεκμηριωμένη ιατρικήΤεκμηριωμένη Ιατρική: Η ιατρική που βασίζεται σε αποδείξεις

Τεκμηριωμένη Ιατρική: Η ιατρική που βασίζεται σε αποδείξεις
Η Τεκμηριωμένη Ιατρική-Evidence based Medicine, είναι η χρήση αποδεδειγμένης ιατρικής γνώσης, ώστε να ληφθούν οι σωστότερες αποφάσεις για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία κάθε ιατρικού προβλήματος.

Με τον συγκεκριμένο όρο εννοούμε την ιατρική που βασίζεται στο συγκερασμό των καλύτερων ερευνητικών στοιχείων, στην κλινική αρτιότητα του ιατρού και στις προσωπικές αξίες και επιθυμίες του κάθε ασθενή.

Τα τελευταία χρόνια όλο κι περισσότεροι ιατροί, χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα κλινικών ερευνών για σωστότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Οι αυθεντίες καταρρίπτονται, αφού η εκθετική αύξηση της ιατρικής πληροφορίας, σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες, καθιστούν παρωχημένη την παραδοσιακή προσέγγιση του ιατρού "αυθεντία".

Ο ορισμός της τεκμηριωμένης ιατρικής ανέτρεψε στερεότυπα και μύθους στην ειδικότητα της μαιευτικής γυναικολογίας και η εποχή των μη αποδεδειγμένων ιατρικών πράξεων έχει παρέλθει.

Το όφελος για τον ασθενή είναι τεράστιο, αφού πλέον η θεραπεία δεν έγκειται στη σωρευμένη κλινική εμπειρία του εκάστοτε θεράποντα, που μπορεί να α­φορά από λίγες δεκάδες μέχρι λίγες χιλιάδες ασθενών, αλλά σε κλινικές μελέτες που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΟΚΕΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΟΝΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Copyright © Δημήτρης Κακαλέτρης - Μαιευτήρας Γυναικολόγος - Χειρουργός Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center