ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Γονιμότητα » Φυσική ΣύλληψηΟ εύκολος "δρόμος" προς τη μητρότητα

Ο εύκολος δρόμος προς τη μητρότητα
Η ανθρώπινη αναπαραγωγή είναι ενα απλό μα συνάμα πολύπλοκο φαινόμενο της φύσης.

Η πρώτη ημέρα του κύκλου είναι η πρώτη ημέρα της περιόδου, συνήθως ο κύκλος εχει 28 ημέρες (ένας φυσιολογικός κύκλος κυμαίνεται από 21 μέχρι 35 ημέρες) και ωορρηξία γίνεται τη 14η ημέρα του κύκλου (εαν ο κύκλος εχει 30 ημέρες, ωορρηξία συμβαίνει περίπου την 15 ημέρα).

Τις πρώτες δυο εβδομάδες του κύκλου το ενδομήτριο αναπτύσσεται προκειμένου να δεχτεί το έμβρυο. Παράλληλα, ωοθυλάκια μεγαλώνουν στις ωοθήκες, οπου τελικά ενα μόνο απ΄αυτά θα σπάσει, για να ελευθερωθεί το ωάριο το οποίο "αναρροφά" μία απο τις δύο σάλπιγγες.

Εκεί θα γίνει η σύλληψη-γονιμοποίηση του ωαρίου απο ένα σπερματοζωάριο. Τα σπερματοζωάρια φτάνουν στις σαλπιγγες από τον κόλπο και τη μήτρα, σκαρφαλώνοντας στην τραχηλική βλέννη. Το γονιμοποιημένο ωάριο παραμένει στη σάλπιγγα 11ώρες έως 6 ημέρες. Την 6η ημέρα το έμβρυο μεταφέρεται στη κοιλοτητα της μήτρας, οπου γίνεται και η εμφύτευσή του στο ενδομήτριο...Ένα συναρπαστικό "ταξίδι" ξεκίνησε!!!

Οι γόνιμες ημέρες είναι τρεις ημέρες πρίν και τρεις ημέρες μετά την ωορρηξία. Επαφή χρειάζεται περίπου καθε δύο με τρεις ημέρες με το τέλος της περιόδου.

Ρύθμιση σωματικού βάρους, σωστή διατροφή, αποφυγή αλκοόλ και καπνού, πιθανή λήψη βιταμινών, ασκηση και καλή ψυχολογική κατάσταση, χωρίς αγχος θα βοηθήσουν οπωσδήποτε στη φυσική σύλληψη (natural conception).
 
Δυστυχώς, στις μέρες μας τα ζευγάρια καθυστερούν να τεκνοποιήσουν λόγω σύγχρονων κοινωνικών προτύπων ή επαγγελματικών και άλλων υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα κάποια απ' αυτά να χρειαστεί να προσπαθήσουν περισσότερο χρονικό διαστημα μέχρι να καταφέρουν το προσδοκώμενο.

Δείτε επίσης


Ο εύκολος δρόμος προς τη μητρότητα
Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Μέθοδοι και διαδικασία
Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που εφαρμόζεται στα υπογόνιμα ζευγάρια ...περισσότερα
Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Μέθοδοι και διαδικασία
Ενδομήτριος σπερματέγχυση
Η σπερματέγχυση είναι η πιο απλή διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και απευθύνεται στα ζευγάρια που ...περισσότερα
Ενδομήτριος σπερματέγχυση
Έλεγχος-Πρόκληση ωορρηξίας
Ωορρηξία συνήθως συμβαίνει οταν το επικρατών ωοθυλάκιο φτάσει στα 18mm περίπου. Ωοθυλακιορρηκτικά φάρμακα ή και ...περισσότερα
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΟΚΕΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΟΝΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Copyright © Δημήτρης Κακαλέτρης - Μαιευτήρας Γυναικολόγος - Χειρουργός Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center