ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Γονιμότητα » ΣπερματέγχυσηΕνδομήτριος σπερματέγχυση

Ενδομήτριος σπερματέγχυση

Η σπερματέγχυση είναι η πιο απλή διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, κατά την οποία το επεξεργασμένο σπέρμα τοποθετείται στην κοιλότητα της μήτρας, με τη βοήθεια ενός εύκαμπτου καθετήρα.

Είναι μια μέθοδος που απευθύνεται στα ζευγάρια που οι παράγοντες της υπογονιμότητάς τους δεν είναι σοβαροί, όπως μειωμένη ποιότητα σπέρματος ή μειωμένος αριθμός σπερματοζωαρίων (ελαφρά ολιγοασθενοσπερμεία).

Η σπερματέγχυση, αν και μπορεί να πραγματοποιηθεί στον φυσικό κύκλο της γυναίκας (με απλή παρακολούθηση του καταμήνιου ωοθυλακίου της) συνήθως συνδυάζεται, για καλύτερα αποτελέσματα, με ήπια διέγερση ωοθηκών και πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας.

Όταν το ωοθυλάκιο φθάσει στο επιθυμητό μέγεθος (περίπου στα 18-20mm) χορηγείται μια ενέσιμη φαρμακευτική ουσία, η οποία έχει την ιδιότητα να προκαλεί την τελική ωρίμανση του ωαρίου.

Μετά από 36 περίπου ώρες ο σύντροφος δίνει το σπέρμα του, έτσι ώστε με την κατάλληλη επεξεργασία του από τον εμβρυολόγο, να ενεργοποιηθεί και να γίνει κατάλληλο για να τοποθετηθεί στην μήτρα της γυναίκας.

Η διαδικασία δεν κρατάει περισσότερο από 10 λεπτά και είναι εντελώς ανώδυνη. Η επιτυχία της μεθόδου διαπιστώνεται 14 ημέρες μετά.
 

Δείτε επίσης


Ενδομήτριος σπερματέγχυση
Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Μέθοδοι και διαδικασία
Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που εφαρμόζεται στα υπογόνιμα ζευγάρια ...περισσότερα
Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Μέθοδοι και διαδικασία
Έλεγχος-Πρόκληση ωορρηξίας
Ωορρηξία συνήθως συμβαίνει οταν το επικρατών ωοθυλάκιο φτάσει στα 18mm περίπου. Ωοθυλακιορρηκτικά φάρμακα ή και ...περισσότερα
Έλεγχος-Πρόκληση ωορρηξίας
Ο εύκολος "δρόμος" προς τη μητρότητα
Η ανθρώπινη αναπαραγωγή είναι ενα απλό μα συνάμα πολύπλοκο φαινόμενο της φύσης. ...περισσότερα
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΟΚΕΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΟΝΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Copyright © Δημήτρης Κακαλέτρης - Μαιευτήρας Γυναικολόγος - Χειρουργός Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center