ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » ΒιογραφικόΔημήτρης Κακαλέτρης. Καλώς ορίσατε.

Ο Δημήτρης Kακαλέτρης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Ιατρός. 

Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία, στη Μεγάλη Βρετανία και εκπαιδεύτηκε στην παρακολούθηση χαμηλού και υψηλού κινδύνου κυήσεων και στην Γυναικολογική - Χειρουργική. 

Εργάστηκε σε πανεπιστημιακά και συνεργαζόμενα με αυτά Γυναικολογικά - Μαιευτικά νοσοκομεία, διεκπεραιώνοντας μεγάλους αριθμούς τοκετών και χειρουργικών - γυναικολογικών επεμβάσεων, κυρίως ενδοσκοπικών. 

Το 1995, ως επιμελητής, ξεκίνησε την πρωτοεμφανιζόμενη για την εποχή υποειδικότητα στοLabour Wand Management, Management τοκετού και μαιευτικών επιπλοκών. Εξειδικεύθηκε τόσο στον φυσιολογικό/φυσικό τοκετό, όσο και στις πιο βαριές και επιπλεγμένες καταστάσεις και μαιευτικά επείγοντα περιστατικά, που μπορούν να συμβούν στην κύηση και στον τοκετό. 

Παράλληλα, εξειδικεύθηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική (minimal invasive surgery),χειρουργική πυέλου, γυναικολογική ενδοκρινολογία, υπογονιμότητα, ενδομητρίωση, ινομυώματα, κολποσκόπηση και παθολογία τραχήλου. 

Το 1998 έγινε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων - Γυναικολόγων στο Λονδίνο, μετά από χρόνια θητείας ως επιμελητής στην Αγγλία και μια σειρά γραπτών και προφορικών εξετάσεων. Το Κολλέγιο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την υψηλή εκπαίδευση των Μαιευτήρων - Γυναικολόγων, όχι μόνο όσον αφορά στην επιστημονική κατάρτιση του ιατρού, αλλά και στη σωστή συμπεριφορά του απέναντι στη γυναίκα-μητέρα-ασθενή. 

Τα έτη 1998-2002 εργάζεται ως Αν. Διευθυντής στο NHS (Lincoln Comity Hospital) specialist - CCST, αναλαμβάνοντας ως κύρια εργασία του την Αίθουσα Τοκετών και τα Γυναικολογικά Χειρουργεία, προκειμένου να ελαττωθεί η υψηλή τοτε λίστα αναμονής. Τα χρόνια αυτά διεκπεραίωσε έναν απίστευτο αριθμό τοκετών και γυναικολογικών χειρουργείων, με αποτέλεσμα να του αποδοθεί ο τίτλος του Master Surgeon. 

Το 2002 επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου και ιδρύει την Athens - HarleyStreet - Gynae Practice στην Βασ.Σοφίας, με σκοπό την υψηλή μέριμνα και φροντίδα για την Ελληνίδα γυναίκα-μητέρα.

Το 2007, μαζί με άλλους κορυφαίους μαιευτήρες γυναικολόγους, αποφασίζουν την ίδρυση του Μαιευτηρίου ΡΕΑ, στα νότια προάστια της Αθήνας. Ένα μαιευτήριο που εμέλλε να γίνει ο “ηγέτης” στον χώρο των ιδιωτικών μαιευτηρίων της Ελλάδας. 

Το 2011 του απονέμεται ο τίτλος του Ακόλουθου του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων - Γυναικολόγων στο Λονδίνο, τίτλος τον οποίο κατέχουν μόνο 2.000 γυναικολόγοι σε όλον τον κόσμο. Η διάκριση απονέμεται απο το Κολέγιο σε γυναικολόγους που προήγαγαν την επιστήμη και τέχνη της Μαιευτικής - Γυναικολογίας, με εξαίρετες επιστημονικές διακρίσεις. 

Ο Δημήτρης Κακαλέτρης είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα και εχουν δύο ανήλικα παιδιά, τον Γιώργο και τον Κωνσταντίνο.

Σας καλωσορίζω στην διαδικτυακή μου παρουσία

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Κατέχοντας έναν “βαρύ” τίτλο, του διαπιστευμένου ακολούθου του Βασιλικού Κολεγίου Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα το Λονδίνο (FRCOG), τίτλος που έχουν 2.000 γυναικολόγοι περίπου σε όλον τον κόσμο, με 10 χρόνια εκπαίδευσης, εξειδίκευσης και εργασίας στη Μ. Βρετανία και με 14 χρόνια μεγάλης εμπειρίας και στην Ελλάδα, αποφάσισα να κάνω ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό μου, τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας. 

Έτσι θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλες αυτές τις γυναίκες που τόσα χρόνια με εμπιστεύθηκαν, με εμπιστεύονται και θα με εμπιστευθούν. Σε όλες αυτές τις γυναίκες που με "δίδαξαν" και με "διδάσκουν" ακόμα, ώστε να βελτιώνομαι στην επιστήμη μου. 

Αντιμετωπίζω κάθε γυναίκα σαν την κόρη, την αδελφή, τη σύζυγο, τη μητέρα μου, κι αυτό είναι το "μυστικό". Κάνω για όλες αυτό που θα έκανα για εκείνες! 

Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα σε όλες τις γυναίκες που με τίμησαν, με τιμούν, αλλά και θα με τιμήσουν, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, στις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι. 

Νιώθω υποχρέωσή μου (πέρα από υπεύθυνες, τεκμηριωμένες ιατρικές υπηρεσίες) να παρέχω σε κάθε περίπτωση κατανόηση και φροντίδα (εξατομικευμένη σε κάθε γυναίκα), δίνοντας πάντα σημασία στη λεπτομέρεια. 

Για κάθε πρόβλημα, η επιστήμη μας παρέχει τη λύση και όλα αντιμετωπίζονται, η αναζήτηση μιας δεύτερης γνώμης, ίσως αποδειχθεί σωτήρια. 

Κλείνοντας, θα ήταν άδικο να μην εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στη σύζυγό μου Χριστίνα και στους δύο γιους μας Γιώργο και Κωνσταντίνο, για όλες αυτές τις ώρες, τις ημέρες, τις νύχτες που ήμουν μακριά τους, για όλες αυτές τις χαρές του συζύγου και πατέρα που στερήθηκα και τους στέρησα, αφιερωμένος στη Μαιευτική - Γυναικολογία.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΟΚΕΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΟΝΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Copyright © Δημήτρης Κακαλέτρης - Μαιευτήρας Γυναικολόγος - Χειρουργός Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center